Postaanbieders

De tijd dat PostNL het alleenrecht had op het bezorgen van post in Nederland ligt inmiddels alweer enkele jaren achter ons. Naast Post NL zijn er ook andere spelers op de markt. Sandd is hiervan de bekendste. PostNL heeft als reactie hierop een aantal nieuwe “producten”gelanceerd. Kort gezegd komt het hierop neer: hoe meer tijd PostNL krijgt voor het sorteren en de bezorging, hoe lager de portokosten. De keuze voor een andere verspreider of een langere overkomstduur kan u dus aanmerkelijke voordelen opleveren. 

Iedere postaanbieder hanteert zijn eigen tarieven, heeft specifieke voor- en nadelen en hanteert andere aanleverspecificaties. Wij kunnen ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet en willen u graag helpen en adviseren bij een juiste keuze. Desgewenst verzorgen wij voor u het complete traject inclusief de verspreiding.

België

Een apart verhaal vormt het aanleveren van poststukken bij de Belgische post. De regelgeving hier is aanmerkelijk anders dan bij de Nederlandse post en kan zelfs verschillen van postkantoor tot postkantoor. Het rechtstreeks aanleveren van poststukken voor België bij de Belgische post kan tot behoorlijke financiële voordelen leiden. Bovendien hebben zendingen met een Belgische Port Betaald aanduiding een grotere attentiewaarde dan zendingen met een Nederlands logo. Japak weet ook de weg in België.

Informatie over aanleveren en bezorgen

M.i.v. 1 januari 2012 heeft PostNL een aantal wijzigingen doorgevoerd in de bezorging van partijenpost. Dinsdag, donderdag en zaterdag zijn voortaan de zgn. piekdagen. Op deze dagen worden de 48-uurs en 72-uurs zendingen bezorgd. Bezorging op andere dagen is uiteraard ook mogelijk maar dan geldt het (hogere) 24-uurs tarief.

Sandd bezorgt uitsluitend op dinsdag en vrijdag. De partijen dienen 3 werkdagen voorafgaande aan de bezorging bij Sandd te worden aangeboden.

In onderstaand schema hebben wij voor u de mogelijkheden op een rijtje gezet:

  • Postaanbieders waar wij mee samenwerken
  • Het aanbieden van poststukken
  • Het aanbieden van poststukken
  • Het aanbieden van poststukken bij TNT
  • Het aanbieden van poststukken

Post NL

Aanbieddag Bezorgdag
24 uurs 48 uurs 72 uurs
Ma Di X Do
Di Wo Do X
Wo Do X Za
Do Vr Za X
Vr Za X Di

  • 72 uurs service is ±6% goedkoper dan 48 uurs.
  • 48 uurs service is ±15% goedkoper dan 24 uurs.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de posttarieven.

 

Sandd

Aanbieddag Bezorgdag
Dinsdag Vrijdag
Donderdag Dinsdag

Voor meer informatie over de tarieven van Sandd, neem contact met ons op.