Sealen

Sealen is een veel toegepaste verpakkingswijze voor direct mailings. Het voordeel van deze verpakkingswijze is dat de geadresseerde direct kan zien wat de inhoud van de verpakking is en dat de seal een optimale bescherming biedt tegen vocht. Daarnaast is de verpakking aanmerkelijk goedkoper en lichter dan een envelop. Door dit gewichtsverschil kun je ook weer aanmerkelijk besparen op de portokosten. Sealen wordt toegepast voor brochures, tijdschriften, magazines, folders en catalogi.

De sealstraat van Japak beschikt over diverse feeders zodat er ook bijlagen kunnen worden toegevoegd. Desgewenst kunnen er ook twee catalogi samen worden geseald en kan de folie na het sealen nog worden gekrompen. De verpakking komt dan strak om het product te zitten. Hierdoor krijg het een nog betere bescherming.

Milieu

Bij veel mensen leeft de gedachte dat een sealverpakking een grotere belasting vormt voor het milieu dan een envelop. Dat dit werkelijk zo zou zijn is zeker niet bewezen. De productie van een envelop vergt immers veel meer energie dan de productie van folie. Daarnaast kan de PE folie die wordt gebruikt voor het sealen, net als papier, uitermate goed worden gerecycled.

Voor mensen die, ondanks bovenstaande eigenschappen, nog meer waarde hechten aan het milieu is er tegenwoordig ook volledig composteerbare folie. Deze folie (PLA-folie) is gemaakt op basis van melkzuur dat wordt gewonnen uit plantaardige suikers. De folie is, onder de juiste omstandigheden, volledig converteerbaar in CO2 en H2O. Een bijkomend voordeel is dat bij de productie van de folie al 30 tot 50% energie wordt bespaard. De folie is bovendien glashelder en knisperend waardoor uw product een luxe uitstraling krijgt.

  • Het sealen van direct mailings
  • Het sealen van direct mailings
  • Het sealen van direct mailings
  • Het sealen van direct mailings
  • Het sealen van direct mailings
  • Het sealen van direct mailings
  • Het milieuvriendelijk sealen met volledig composteerbare folie